müsliblanding
- favorittretter
- Apr 10, 2021
- 2 min read
Updated: Apr 11, 2021
Dette er kanskje den beste måten å spare tid på i hverdagen. Med en god, rik og balansert müsliblanding får du en rask og god start.

Hell over litt god melk, yoghurt, Nýr, tjukkmjølk eller det du liker, og du klarer deg fint frem til lunsj uten at kroppen går på reserver. Müslien holder seg også godt om du oppbevarer den tørt og mørkt, så da holder det å lage müsli noen få ganger i året.
“Studier viser at du kan få betennelsesdempende effekt om du koser deg med bare litt (25 g) usaltede nøtter hver dag. Nøtter bor i skall og trives derfor best om du oppbevarer dem mørkt og tørt.”
LAG SELV
Ferdig müsliblanding i butikken inneholder store mengder rosiner da dette er en billig råvare, og veldig sjelden er det brukt honning som søtning. I tillegg er det brukt mye hvete og mais som du heller ikke trenger i hverdagen. Se på denne oppskriften som en base som du kan videreutvikle. Legg til eller trekk fra det du måtte ønske – som tørket frukt og bær og andre korn og nøttesorter. Om du ikke liker smaken av honning, kan du benytte appelsinjuice eller annen søtning.
FREMGANSMÅTE
Bland alt det tørre i en stor tørr stekepanne. Varm opp til alt begynner å bli godt og varmt – uten at det tar farge. Kok opp vann i en kjele. Tilsett så honning og varmt vann i stekepannen (om honningglasset er tomt, kan det være lurt å benytte det varme vannet til å skylle ut resten av honningen). Bland godt til alt har fått et tynt lag med honning på seg.
Fordel deretter blandingen i 2 langpanner med bakepapir. Stek i 20–30 minutter på 170 °C. Vi liker blandingen når den blir mørk gyllen i fargen. Husk å røre litt rundt i blandingen flere ganger under stekeprosessen.
Avkjøl blandingen på benken, og tilsett resten av råvarene når blandingen har blitt kald. Fyll opp bokser med deilig müsli.
Før steking:
150 g små havregryn
50 g hasselnøtter i grove biter 60 g mandler i grove biter
50 g solsikkekjerner
60 g valnøtter i grove biter
35 g knuste linfrø
100 g rugflak
200 g honning
100 g vann
Etter steking:
50 g kokos
200 g havregryn
100 g rugflak
100 g mørk sjokolade i biter
Comentarios