top of page

müsliblanding

  • favorittretter
  • Apr 10, 2021
  • 2 min read

Updated: Apr 11, 2021

Dette er kanskje den beste måten å spare tid på i hverdagen. Med en god, rik og balansert müsliblanding får du en rask og god start.



Hell over litt god melk, yoghurt, Nýr, tjukkmjølk eller det du liker, og du klarer deg fint frem til lunsj uten at kroppen går på reserver. Müslien holder seg også godt om du oppbevarer den tørt og mørkt, så da holder det å lage müsli noen få ganger i året.

“Studier viser at du kan få betennelsesdempende effekt om du koser deg med bare litt (25 g) usaltede nøtter hver dag. Nøtter bor i skall og trives derfor best om du oppbevarer dem mørkt og tørt.”

LAG SELV

Ferdig müsliblanding i butikken inneholder store mengder rosiner da dette er en billig råvare, og veldig sjelden er det brukt honning som søtning. I tillegg er det brukt mye hvete og mais som du heller ikke trenger i hverdagen. Se på denne oppskriften som en base som du kan videreutvikle. Legg til eller trekk fra det du måtte ønske – som tørket frukt og bær og andre korn­ og nøttesorter. Om du ikke liker smaken av honning, kan du benytte appelsinjuice eller annen søtning.


FREMGANSMÅTE

Bland alt det tørre i en stor tørr stekepanne. Varm opp til alt begynner å bli godt og varmt – uten at det tar farge. Kok opp vann i en kjele. Tilsett så honning og varmt vann i stekepannen (om honningglasset er tomt, kan det være lurt å benytte det varme vannet til å skylle ut resten av honningen). Bland godt til alt har fått et tynt lag med honning på seg.

Fordel deretter blandingen i 2 langpanner med bakepapir. Stek i 20–30 minutter på 170 °C. Vi liker blandingen når den blir mørk gyllen i fargen. Husk å røre litt rundt i blandingen flere ganger under stekeprosessen.

Avkjøl blandingen på benken, og tilsett resten av råvarene når blandingen har blitt kald. Fyll opp bokser med deilig müsli.


Før steking:

150 g små havregryn

50 g hasselnøtter i grove biter 60 g mandler i grove biter

50 g solsikkekjerner

60 g valnøtter i grove biter

35 g knuste linfrø

100 g rugflak

200 g honning

100 g vann


Etter steking:

50 g kokos

200 g havregryn

100 g rugflak

100 g mørk sjokolade i biter

Comentarios


Ya no es posible comentar esta entrada. Contacta al propietario del sitio para obtener más información.
bottom of page