top of page

Penang Curry

  • favorittretter
  • Mar 27, 2023
  • 3 min read

- med hva du vil :)



Denne retten er inspirert av Bo Songvisava som driver restauranten Bo.Lan i Bankok.

Bo kan du også se på Netflix / Chefs table sesong 5 episode 3.


Denne basen kan kombinere med det beste. Fra ren vegan, og evt med tofu, til sjømat, gris og kylling. Min favoritt er med ribbe som er sousvidet med masse deilige asiatiske krydder.


Første gang du spiser Aubergine-erter, så vil du kanskje stusse litt på bitterheten.

Pea Aubergine, eller ville auberginer som noen kaller det, sies å ha mange helsebringende effekter, i tillegg til at det gir en fin crunchyness i retten.I denne oppskriften har jeg redusert mengden fra den opprinnelige oppskriften, men dette kan du styre ut fra hva du liker. Du kan også sløyfe ertene helt om du ikke skulle få tak i dette, eller du kan du til nød bruke kikerter(ferdig på boks), men ha dem da i helt på slutten før servering så du beholder noe tekstur i kikertene. (Enda bedre om du koker kikertene fra de er tørre, men det er tidkrevende)


Muskatblomme er det tynne røde skallet/frøkappen som omgir muskatnøtten. Den er mildere og mer aromatisk i smaken enn selve nøtten. Om du ikke skulle få tak i muskatblomme, så kan dette sløyfes.


“kylling, svin, tofu, sjømat... det du liker best”


FREMGANGSMÅTE

Start med å riste peanøttene i en varm panne til de får litt farge. Sett til side halvparten av peanøttene som du har på retten før servering. Hell så på 150 ml kokosmelk og 150 ml kyllingkraft. Kok inn til vesken er borte og nøttene har blitt myke.


I en morter tar du de myke kokte peanøttene, 5 ss currypaste, 1 ts cumin-frø, 1 ts muskat(revet/finhakket) og 1 ts muskatblomme(finhakket). Mos godt med morteren til en smete med litt tekstur.


I en wook eller stekepanne på middels høy varme har du i kokosmelk/krem og koker til fettet i kokosmelken slipper. Ha deretter i blandingen du mortet. Kok videre til du kjenner tydelige aroma fra krydderet. Ha så i limeblander, 4 ss fiskesaus og 1 ss palmesukker og kok inn til sukkeret har løst seg opp. Det er på dette tidspunktet du også skal ha i erter og kylling eller valgt protein. Kok inn til det tykner og spe med kyllingkraft til ønsket konsistens (ca 200 ml). Mot slutten tilsetter du 1 rød og 1 grønn chili kuttet i grove biter, og 20 gr Thai Basilikum. Varm alt godt før servering.


Ta ut limebladene og server med ristede peanøtter på toppen.


RÅVARER

ca 500 gr proteiner, eksempelvis kylling i biter(så du kan spise hele retten med gaffel uten bruk av kniv), eller en bit ribbe som du har sous-videt med krydder (64 grader i 24 timer) Ribben har du i en stekepanne noen minutter før servering for å få litt stekeskorpe. Du kan skjære tynne skiver og ha i curryen, eller du kan server ribben ved siden av og transjere ved bordet.


Curry Base:

8 Kaffir lime leaves 200 gr peanøtter, usaltet og saltet fungerer.

5 ss red curry paste 1 ts cumin-frø 1 ts muskat (revet eller finhakket)

1 ts muskatblomme (finhakket).

80 gr Pea Aubergine

150+400 ml kokosmelk(ikke den som du kjøper i butikken, men den som er til matlaging og som da har mer fast konsistens)

150+200 ml kyllingkraft

4 sp. Skjeer fiskesaus

2 sp. Palmesukker

2 røde chili

2 grønne chili

20 gr Thai Bailikum(eller vanlig basilikum hvis du ikke får tak i Thai Basilikum






 
 
 

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page