top of page

Hvitløkskrutonger

  • favorittretter
  • Aug 21, 2024
  • 1 min read

ree

STEG 1

Sett ovnen på 175 grader. Bland olivenolje, sjalottløk, hvitløk, parmesan og urter i en bolle.


STEG 2

Ha i børd i grove terninger og bland så alle terningene har blitt dekket av oljeblandingen.


STEG 3

Spre blandingen utover et bakepapir. Ha på litt salt og grovkvernet pepper.


STEG 4

Bak i ovnen i ca 14 minutter til gyllen farge.

NB: Husk å røre/vende rundt i pannen så det blir jevnt stekt.


STEG 5

Ta ut av ovnen og la krutongene kjøle seg ned – og de blir sprø.


Krutongene kan fint oppbevares noen uker i en tett boks.



RÅVARER

75 g olivenolje

ca 250 g gammelt brød i terninger

1 sjalottløk finhakket

4 fedd hvitløk finhakket

1 ss finhakket timian

1 ss finhakket persille

1 ts finhakket rosmarin

15 g revet parmesan eller annen tilsvarende ost

Pepper

Salt


NB: Om du ikke har ferske urter så kan du bruke tørkede, men da i mindre mengde.

 
 
 

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page