Hvitløkskrutonger
- favorittretter
- Aug 21, 2024
- 1 min read

STEG 1
Sett ovnen på 175 grader. Bland olivenolje, sjalottløk, hvitløk, parmesan og urter i en bolle.
STEG 2
Ha i børd i grove terninger og bland så alle terningene har blitt dekket av oljeblandingen.
STEG 3
Spre blandingen utover et bakepapir. Ha på litt salt og grovkvernet pepper.
STEG 4
Bak i ovnen i ca 14 minutter til gyllen farge.
NB: Husk å røre/vende rundt i pannen så det blir jevnt stekt.
STEG 5
Ta ut av ovnen og la krutongene kjøle seg ned – og de blir sprø.
Krutongene kan fint oppbevares noen uker i en tett boks.
RÅVARER
75 g olivenolje
ca 250 g gammelt brød i terninger
1 sjalottløk finhakket
4 fedd hvitløk finhakket
1 ss finhakket timian
1 ss finhakket persille
1 ts finhakket rosmarin
15 g revet parmesan eller annen tilsvarende ost
Pepper
Salt
NB: Om du ikke har ferske urter så kan du bruke tørkede, men da i mindre mengde.

Comments