Reinsdyrtartar
- favorittretter
- Apr 10, 2021
- 2 min read
Updated: Apr 11, 2021
Med pepperrotmajones og fritert løk.

Denne oppskriften har vi fått av Jørgen som er kjøkkensjef på Kolonihagen Frogner.
En smaksrik rett og luksuriøs rett, og som gjerne kan nytes med en moden god Champagne.
“husk at alt viltkjøtt skal ha vært fryst før du lager tartar, og husk rent utstyr. Hygiene er viktig når du lager tartar”
FREMGANGSMÅTE
Ha finhakket kjøtt i en bolle, og bland inn finhakket sjalottløk, sennep, finhakket kapers, finhakket persille og rødvinseddik. Smak til med salt og pepper.
Anrett på en tallerken. Start med et lag med pepperrotmajones.
(den blir ikke grønn som på bildet)
Legg så på tartarblandingen og lag en liten fordypning i midten. Legg eggeplommen i fordypningen, riv over fersk pepperrot og ha på rikelig med karse.
Dryss over fritert sjalottløk ved servering.
RÅVARER
(2-4 pers avhengig av hvor stor rett du ønsker)
500g reinsdyr kuttet i små terninger, helst ytre- eller indrefilet, men mørbrad fungerer også.
½ finkuttet sjalottløk
1 ss grovsennep
1 ts finhakket kapers
1 ss finhakket persille
1 ss rødvinseddik
Salt og pepper til smak
Eggeplommer
Pepperrot
Karse
Fritert sjalottløk
Pepperrotmajones:
1 egg
1 eggeplomme
1 ss salt
1ts kvernet pepper
1 ss grov sennep
1 ss olivenolje
1,5 ss sitronsaft
2 ss fersk revet pepperrot (tube kan også brukes)
Solsikkeolje til passe tykkelse
Bland egg, salt, pepper, sennep, olivenolje, sitronsaft og revet pepperrot i en litt smal og høy beholder og bland sammen med en stavmikser.
Spe så sakte med solsikkeolje til du får en fin majoneskonsistens.
Smak til med salt og pepper.
Fritert sjalottløk:
6 stk sjalottløk
2 ss maizenna
Salt
Skjær sjalottløk i 2mm tykkelse, gjerne med mandolin – en skarp kniv fungerer også bra..
Bland maizenna og en klype salt i en bolle og vend inn sjalottløken.
Friter i olje på 170 grader.
Løken skal bli mørkegylden, men ikke brent.
Staks den er ferdig har du løken over på kjøkkenpapir og salter lett.
Comentários