top of page

Pepper-reker

  • favorittretter
  • Apr 10, 2021
  • 2 min read

Updated: Apr 11, 2021

eller med krabbe, kongekrabbe, sjøkreps eller hummer.


Denne oppskriften fikk jeg først servert av gode venner på laksefiske. Vi fikk aldri testet om det ville fungert med villfanget fisk da fiskelykken (eller kunnskapen) var heller laber.

Men retten desto mer vellykket. Styrken kan du justere etter ønske, men tør å dra til litt...

Kompenser heller med noe godt i glasset som en god moden Riesling med litt sødme.

“Fungerer like godt(eller bedre) med kongekrabbe – eller annet godt fra havet.”

Om det er en spesiell anledning så test gjerne retten med kongekrabbe. I hverdagen sparer du over 1000 kr kiloen på å velge en reke-variant. Gjerne litt større reker, og gjerne med skall. Skal være litt grisete å spise denne retten...


Blir heller ikke feil å servere et godt landbrød eller loff til denne retten – og selvfølgelig godt smør!


Fremgangsmåte

Kok opp sukker og eddik - ta av varmen.


Tilsett grove biter av chili, ingefær, hvitløk, koriander og ketjap.

Kjør alt et par minutter i en blender.


Tilsett knust ristet pepper.

(ha hele pepperkorn i en relativt varm tørr panne. Rist i noen minutter til du hører pepperkornene popper. Da blir de enkle å knuse grovt når de er litt avkjølt)


Ha litt olje og smør i en gryte og fres rekene(eller krabbebiter etc) på relativt høy varme i noen minutter Huske å vende forsiktig rundt .


Tilsett sausen når rekene har fått god varme og sett ned temperaturen noe.

La det redusere litt til sauen fester seg godt.


Før servering har du over finkuttet vårløk og revet skall fra sitronene.

Sitronen må selvfølgelig være økoligske, som det meste andre :)


Du kan godt pynte med litt mer koriander og kanskje litt sesamfrø(som også fint kan ristes litt).



Råvarer

1 kg store reker/argentinske villreker/Vannamei/kongereker/scampi...(det du finner:))

2 dl sukker

2 dl hvitvinseddik, eller riseddik.

2 chili etter smak

130 g ingefær

6 hvitløksfedd

1,5 dl ketjap manis

en god stor neve koriander

6 ss ristet, knust svart pepper

2 sitroner

2 bunter vårløk



Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page