top of page

POTETMOS

  • favorittretter
  • Apr 27, 2021
  • 1 min read

og litt smør...



Jakten etter den perfekte potetmos...


Potetmos kan lages røft og enkelt, eller den kan forfines inspisert av Joël Robuchon med bruk av food mill(søk opp på Amazon.com) og avslutt med å presse gjennom en finmasket sil. Uansett fremgangsmåte - husk nok smør.


Du kan også variere med bruk av noen andre rotgrønnsaker, eller litt jordskokk – det du liker.


Den kan smaksettes med pepper, og salt – men du kan også smaksette med urter, eller noe som har litt mer umamismak som soyasaus eller tørket sopp. Eller om du har dårlig tid kanskje en god buljongterning.


MEN husk – ikke smaksett før du har en ferdig mos. Salter du for tidlig får du en limete konsistens.



“Få ting er så godt – om det er bare er nok smør.”


FREMGANGSMÅTE

Kok potetene med skallet på til de er møre.

Du kan også få dem møre ved å bake i ovn på 200-250 grader(det gir en litt ekstra karakter på potetmosen).


Avkjøl potetene litt før du tar av skallet.


Smelt smøret og ha i melken – hold varm mens du moser inn de skrelte potetene.


Noen retter kler en røff konsistens med litt grove biter av potet, mens andre retter kler en glatt og fin mos.



RÅVARER

ca 1 kg potet (valg av sort gir ulik smak)

200-250 gr smør

2-3 dl helmelk






Recent Posts

See All

Comments


bottom of page