Crème brûlée
- favorittretter
- May 18, 2024
- 1 min read

Klassisk og godt :)
Sett ovnen på 120 grader varmluft. Sett inn en dyp bakeplate som du fyller litt over halvveis med vann.
Kok opp fløte, melk, frøene fra vaniljestangen og 50 g av sukkeret mens du rører rundt.
Visp eggeplommene og resten av sukkeret til det blir lyst og luftig.
Visp ned den vame blandingen i de vispende eggeplommene.
Sil blandingen før du heller over i små porsjons- glass eller skåler.
Du kan også bruke kaffekopper.
Sett formene/glassene i vannbadet i ovnen.
Etter 30-60 minunnet har kremet begynt å feste seg. Tid varierer på type glass, størrelse etc. Lettest er å rugge litt på bakeplaten for å se om midten av brûléen har festet seg.
Ta ut av vannbadet og kjøl i ned i kjøleskap.
Før du serverer så heller du over litt sukker og brenner med en gassbrenner så du får en karamellskorpe.
Om du ikke har en slik brenner kan du også gjøre dette med å bruke grillfunksjonen i ovnen. NB: Følg med, det går fort på slutten.
RÅVARER
625 g fløte
125 g h-melk
1 vaniljestang(frøene)
155 g sukker + litt sukker til å strø på toppen
160 g eggeplomme
Comments