top of page

GYOZA

  • favorittretter
  • Apr 24, 2021
  • 2 min read

Updated: Apr 25, 2021

Japanske stekte dumplings.



Her kan leke deg med innholdet til du har utviklet din favoritt. Under får du et tips til hvor du kan starte.


“Kan også fryses slik at du har rask mat om det skulle dukke opp gjester”


FREMGANGSMÅTE

Kjøp ferdig gyozaark eller lag dine egne. Etter å ha gjort det noen ganger er det enklere enn du tror...


Om du lager selv:

Kok opp vann og salt, og hell det over melet som du kjører i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Ja, den er litt klumpete og tørr ut i starten, men gluten vil binde det sammen under eltingen.


Del deigen i 2 og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskap i en halv time mens du lager fyllet.


Fyllet kan også fint lages noen timer i forveien(eller dagen før) slik at smakene setter seg bedre.


Bland alle ingrediensene til fyllet sammen i en stor bolle og smak til.

Om du ønsker en litt fastere gyoza kan det være en fordel å først blande finkuttet kål med saltet og la det stå en ti minutters tid før du presser ut vannet av kålet. Enklest å gjøre i en klede som du klemmer/snurrer stramt.


Så kjevler du ut deigen tynt, og stikker ut sirkler på ca 8 cm diameter.

Bruk gjerne maizena slik at deigen ikke klistrer.

Har du en pastamaskin så er dette ypperlig å bruke. Jobb deg ned fra det tykkeste til ca trinn 6.


Så kommer den morsomme(eller knotete første gangen) jobben med å fylle gyozaene.

Legg en ca en halv skje med fyll i midten av en utstanset deig. Fukt kanten med litt vann(med en finger du dypper i vann). Fold over og kle sammen på midten. Lag så små folder som du klemmer sammen til den er helt lukket. Her er det ingen fasit på endelig resultat – prøv deg litt frem til en form du liker. Bare viktig at den blir helt lukket.


Når du har brettet alle, så varmer du en panne på middels+ varme med litt nøytral olje.

Stek så gyozaene til de får en gyllen fin stekeskorpe.


Hell så over 2 dl vann og sett på et lokk.

Når vannet har fordampet tar du av lokket og steker ytterligere noen minutter så de blir sprø på undersiden.


Pynt gjerne med litt ristet sesamfrø og koriander.


RÅVARER

(ca 24 dumplings)


Deig:

240 g hvetemel

ca. 1,5 dl kokende vann

0,25 ts salt

2 ss maisenna til utkjevling


Fyll:

300 g kjøttdeig av svin

150-200 g finhakket hodekål

3 stk. vårløk - finhakket

2 fedd finhakket hvitløk

1 ts revet frisk ingefær

1 ss potetmel

1,5 ss soyasaus

1,5 ss østerssaus

3 ts sesamolje

1,5 ts sukker

ca 0,5 ts salt og 0,5 ts nykvernet pepper til smak

(litt peanøtter om du vil)


Dipp:

8 ss riseddik

5 ss soyasaus

chiliflakes til ønsket styrke

 
 
 

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page