top of page

Hummersuppe/bisque

  • favorittretter
  • Apr 12, 2021
  • 1 min read

Kremet, luftig, smaksrik – luksus.

ree


Hummersuppe blir aldri feil med Champagne i glasset, men det trumfes nok av en god Meursault om du har.



“om du skulle spise hummeren naturell, så MÅ du uansett lage suppe på skallet og restene”


FREMGANGSMÅTE

Kjøp ferdig kokt hummer, eller kok en fersk hummer et par minutter før du kjøler den i kaldt vann – gjerne med litt is.


Rens ut kjøttet i halen og klørne, og legg til side.


Del hodet i to og ta ut paven.

Se hvordan her: https://www.youtube.com/watch?v=Sml8wsD6XQ8


Del resten av skallet i grove biter, og legg skall og renset hode i en gryte.

Hell over litt nøytral olje og stek på sterk varme noen minutter før du tilsetter tomaturé og sjalottløk. Rør godt rundt og stek videre i et minutt. Ikke vær redd for at det blir litt brent – det setter bare god smak på suppen.


Hell så på Cognac og flamber. Når falmmene slukker heller du på Champagne eller hvitvin.

Kok så ned til halvparten før du tilsetter vann, hvitløk, fennikel og gulrot.


Kok i ca 30 minutter før du tilsetter fløte – og kok videre i 30 minutter til suppen får en fin konsistens.


Sil så suppen og smak til med cayennepepper, sitronsaft, salt og pepper.


Varm/stek hummerkjøttet i litt smør mens du kjører suppen luftig med en stavmikser.


Anrett suppen med hummerkjøttet og pynt med litt finhakket estragon eller kjørvel.



RÅVARER

(4-6 pers avhengig av hvor stor rett du ønsker)

2 stk hummer

2 ss tomatpure

2 stk sjalottløk


2 fedd hvitløk - finhakket

0,25 stk fennikel - grovhakket

1 stk gulrot - grovhakket

2 dl champagne eller hvitvin

0,5 dl Cognac eller annet aromatisk brennevin

5 dl vann

5 dl fløte

cayennepulver

sitronsaft

estragon eller kjørvel

salt og pepper




 
 
 

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page