Kylling i chilikokos
- favorittretter
- Nov 10, 2023
- 2 min read
- med bakt hvitløk

Jeg bare elsker denne retten. Godt inspirert av Terje Ommundsen og flere besøk på Ahaan og Plah. Så om du liker denne retten er det bare å booke bord.
STEG 1
Begynn med å bake hvitløk hel i ovnene på 160 grader varmluft i en time.Hvitløken skal bli helt mør. Bakingen frembringer en deilig søt umami-aroma. Hvitløken kan stå rett på en bakeplate eller på en liten bit aluminiumsfolie. Sett til side til de blir litt kaldere.
STEG 2
Mens du baker hvitløken så kan du tilberede kyllingen.
Putt kyllingbrystene eller kyllinglårene i en kjele og hell over kokosmelk. La det putre på forsiktig varme i ca 20 minutter. Ta ut kyllingen og kjøl den den litt. Ta vare på kokosmelken.
STEG 3
Ha kokosmelken i en blender press ut feddene fra den bakte hvitløken.
Ha i sukker og chili flakes. Kjør til en glatt konsistens. NB: Husk at varm saus i blender utvider seg og tett blender kan skape litt kaos på kjøkkenet. Ha en åpning i på blenderen og legg heller over en kjøkkenhåndkle. Eller vent med å kjøre blenderen til kokosmelken har blitt kaldere.
Ha tilbake i kjelen og varm opp.
Smak til med limesaft og fiskesaus. NB NB ikke varm opp på nytt etter at du har tilsatt limesaft – da blir sausen bitter.
STEG 4
Dander retten på en stort fat eller fjøl. Legg koriander og basilikum i bunnen. Riv kyllingen i litt grove biter og legg over. Dryss over finskivet sjalottløk, finkuttet sitrongresskjerne. Om du har finkuttet limeblader. Dryss til slutt over peanøtter og sprøstekt løk.
STEG 5
Server salaten og ha lun saus i en kanne/kjele som gjestene kan ha over salaten.
RÅVARER
2 kyllingbryst eller 3 kyllinglår
8 dl kokosmelk
Saus:
4 ts eller mer med chili flak (smak deg frem til ønsket styrke)
2 hele hvitløk
40 gr brunt sukker
40-60 g fiskesaus
80-100 g saft fra presset lime
1 sitrongress (bruk kjernen og den nederste delen)
2-3 sjalottløk
1 potte fersk koriander
1 potte thaibasilikum (eller vanlig basilikum hvis du ikke får tak i thaibasilikum)
50-100 g salte peanøtter
50 gr sprøstekt løk
Comments