top of page

Kylling i chilikokos

  • favorittretter
  • Nov 10, 2023
  • 2 min read

- med bakt hvitløk


Jeg bare elsker denne retten. Godt inspirert av Terje Ommundsen og flere besøk på Ahaan og Plah. Så om du liker denne retten er det bare å booke bord.



STEG 1

Begynn med å bake hvitløk hel i ovnene på 160 grader varmluft i en time.Hvitløken skal bli helt mør. Bakingen frembringer en deilig søt umami-aroma. Hvitløken kan stå rett på en bakeplate eller på en liten bit aluminiumsfolie. Sett til side til de blir litt kaldere.


STEG 2

Mens du baker hvitløken så kan du tilberede kyllingen.

Putt kyllingbrystene eller kyllinglårene i en kjele og hell over kokosmelk. La det putre på forsiktig varme i ca 20 minutter. Ta ut kyllingen og kjøl den den litt. Ta vare på kokosmelken.


STEG 3

Ha kokosmelken i en blender press ut feddene fra den bakte hvitløken.

Ha i sukker og chili flakes. Kjør til en glatt konsistens. NB: Husk at varm saus i blender utvider seg og tett blender kan skape litt kaos på kjøkkenet. Ha en åpning i på blenderen og legg heller over en kjøkkenhåndkle. Eller vent med å kjøre blenderen til kokosmelken har blitt kaldere.


Ha tilbake i kjelen og varm opp.


Smak til med limesaft og fiskesaus. NB NB ikke varm opp på nytt etter at du har tilsatt limesaft – da blir sausen bitter.


STEG 4

Dander retten på en stort fat eller fjøl. Legg koriander og basilikum i bunnen. Riv kyllingen i litt grove biter og legg over. Dryss over finskivet sjalottløk, finkuttet sitrongresskjerne. Om du har finkuttet limeblader. Dryss til slutt over peanøtter og sprøstekt løk.


STEG 5

Server salaten og ha lun saus i en kanne/kjele som gjestene kan ha over salaten.


RÅVARER


2 kyllingbryst eller 3 kyllinglår

8 dl kokosmelk


Saus:

4 ts eller mer med chili flak (smak deg frem til ønsket styrke)

2 hele hvitløk

40 gr brunt sukker

40-60 g fiskesaus

80-100 g saft fra presset lime


1 sitrongress (bruk kjernen og den nederste delen)

2-3 sjalottløk

1 potte fersk koriander

1 potte thaibasilikum (eller vanlig basilikum hvis du ikke får tak i thaibasilikum)

50-100 g salte peanøtter

50 gr sprøstekt løk



 
 
 

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page