Sticky kylling
- favorittretter
- Feb 29, 2024
- 2 min read
Updated: Mar 3, 2024
- med bakt hvitløk og alt godt

Denne oppskriften har blitt justert over tid, og anbefaler deg å se på denne som en retning.
Tørr å putte oppi det du tror blir godt. Eksperimenter og finn din variant :)
STEG 1
Bak 2 hele hvitløk i ovnen på 160 grader i en time (dette kan du droppe om du ikke har tid).
STEG 2
Del kyllinglårene i 2 (i leddet) og gjør noen dype snitt i kyllingen så smaken trekker inn.
Legg kyllingbitene i en form og hell over eplejuicen og alle de andre råvarene inklusiv båtene du presser ut av den bakte hvitløken. Finn din kombo og retning. Stol på det du tror blir godt sammen.
STEG 3
Dekk til med aluminiumsfolie og stek/damp i varm ovn (165 grader) i 45 minutter.
STEG 4
Ta ut kyllingen og legg til side. Hell kraften og alle krydderne fra formen over i en kjele. Bruk stavmikser til jevn konsistens. Kok så inn til tykk og sticky saus.
STEG 5
Vend så kyllingen inn i sausen så den får et tykt lag med saus på seg. Legg kyllingen på et bakepapir og sett i ovnen på 240 grader (gjerne med grillelementet på).
Vend kyllingen etter 5 min og hell over resten av sausen (hvis det er noe igjen) og stek videre i 5 minutter. Følg med så det ikke blir brent.
STEG 5
Server med ris, salat, edamammebønner etc. (det du liker)
RÅVARER
ca 1-1,5 kg store saftige kyllinglår
4 dl eplejuice
1 dl hoisin saus
2 hele hvitløk(press ut båtene etter å ha bakt dem i ovnen)
12 stk tørkede aprikos
3 tj dijonsennep
1 ts worchestersua
1-2 dl kyllingkraft
Litt vinrester som du har.
1-2 ts tørket chili etter smak
1 ts ristet og knust pepper
3 ss tørket paprika
Litt tørket sopp om du har
5 ss soyasaus
0,5 dl ketjap manis
Tilbehør etter smak (ris, salat, edamammebønner etc.).
Kommentare